MODELARSTVO

"MODELARSKA LIGA"

Modelarska liga je natjecanje s ciljem poticanja učenika za izvannastavno stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva. Iako u ovom trenutku tehnička kulture nije jedan od važnijih nastavih predmeta našeg školstva, uloga tehničke kulture nezamjenjiva je u napretku društva u cjelini.

 

Trend slanja djece u nestrukovne škole doveo je društvo do toga da pronaći kvalitetnog majstora ili uspješnog i kreativnog obrtnika postaje teška misija.

 

Potičemo društvo znanja, no nismo definirali koje su nam kompetencije zaista potrebne za kvalitetan život u današnjem društvu.

 

Mentori: Biljana PantošDavor Milošević, Bojan Fuderer

Mjeriti, ocrtati, izrezati na mjeru, sastaviti jednostavnu tehničku tvorevinu, kompetencije su koje bismo trebali steći tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od načina za stjecanje navedenih kompetencija. Poneki se modelarstvom bave kao hobijem za opuštanje nakon napornog rada. 

Zato nam je potrebno znanje tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te kreativnost koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine. Natjecanja u modelarstvu omogućavaju učiteljima tehničke kulture koji djeluju u osnovnim školama ili udrugama tehničke kulture uvođenje novih tehnologija u nastavu i radionice tehničke kulture te samim time i kvalitetniji rad s učenicima.

ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE VALPOVO-BELIŠĆE

HR - 31550 VALPOVO | Braće Radić 34 | Tel. ++ 385 (0)31 651 380 

Matični broj: 3191125 | OIB: 55723198209 IBAN: HR5623400091100011425

  • Black Facebook Icon

© 2020 by ZTKVB#dragOn

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now